Behandeling

Een volledige Reikibehandeling duurt doorgaans circa 60 minuten. Tijdens deze behandeling lig je, met kleding aan, op een behandeltafel. De behandeling kent een aantal handposities aan de voor- en achterzijde van het lichaam.

Een Reikibehandeling kan ook in verkorte vorm worden ondergaan. Een verkorte behandeling (de zogenaamde stoelbehandeling) is geschikt wanneer Reiki onverwachts nodig is, bijvoorbeeld na het ontvangen van slecht nieuws (shock), acute hoofdpijn en stress. Tijdens deze behandeling zit je, met kleding aan, op een stoel. De handoplegging begint bij het hoofd en eindigt, anders dan bij de volledige behandeling, niet bij de voeten maar bij het stuitje. De behandeling duurt circa 30 minuten.

Het is niet eenvoudig te verwoorden wat de essentie van Reiki is. Dit is eigenlijk alleen te ervaren. Wat wordt ervaren verschilt per persoon. De eerste reacties op een Reikibehandeling kunnen zich al tijdens de behandeling openbaren, maar kunnen ook enkele uren of dagen na de behandeling pas voelbaar zijn. 

Fysieke symptomen die kunnen optreden tijdens- en/of na een Reikibehandeling zijn onder andere gevoelens van warmte of kou, stuiptrekkingen, tintelingen, het borrelen van maag en/of darmen, hoofdpijn en misselijkheid.  

Een Reikibehandeling kan ook (verdrongen) emoties naar boven brengen. Hierdoor kan het zijn dat je na een behandeling tijdelijk emotioneler bent. 

Fysieke en emotionele sensaties treden op als gevolg van het loslaten van spanning en een verbeterde energiestroom. De sensaties zijn doorgaans van korte duur. Uiteindelijk zul je merken dat je je stabieler, sterkerontspannen en meer in balans voelt. Eventuele pijnklachten kunnen afnemen en de slaapkwaliteit verbetert.  

Een Reiki-sessie begint met een kort gesprek. Hierna volgt de behandeling zelf. De sessie wordt afgesloten met nagesprek, waarin ervaringen besproken kunnen worden en desgewenst toelichting uit de Reiki-leer volgt. In geval van specifieke klachten en/of doelen kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Doorgaans bevat een dergelijk behandelplan minimaal vier behandelingen.

Hoewel chakra’s oorspronkelijk geen deel uitmaken van de Reiki-leer, zijn deze wel onderdeel van de mens als holistisch wezen. Het in balans brengen van chakra’s kan worden gecombineerd met een Reikibehandeling.

Tarieven

  • Volledige sessie (inclusief voor- en nagesprek) circa 1,5 uur: EUR 75,-
  • Behandelpakket van 4 volledige sessies: EUR 275,-.

 

LET OP: Een afspraak kosteloos afzeggen kan tot 24 uur voor de behandeling. Indien korter dan 24 uur van te voren wordt afgezegd dan wordt de afspraak in rekening gebracht.